lilla chokladcaféet, tårtor och annat

Priser och info

Alla Arctic Treats tårtor är gjorda för hand från grunden. Det vill säga att vi bakar våra bottnar själva utan mixer eller halvfabrikat. Våra hallon inuti tårtorna tex i mousse kommer från Kalix Skärgård och grädden är norrländsk eko grädde. Vaniljkrämen göra av riktig grädde, ägg och vanilj… ja ni fattar.

Varje tårta är unik och kan variera i utseende och dekoration. En sak kan vi lova med all atårtor det att de är gjorda med mycket omsorg om både er och vår natur. Har du önskemål om utseende, vafianter och innehåll så är det bara att säga till så ska vi se vad vi kan göra.

All tårtor går att få laktosfria.

Bokas på 070-3261205 eller asa@arctictreats.se.

Var gärna ute i god tid (1 vecka) då det ofta är högt tryck på beställningar. Men är du ute lite sent går det alltid att chansa.

Är det svårt att läsa och bilderna ser små ut om du tittar på detta i din telefon, vänd telefonen på sidan.


Chokladtårta

8 bitar

En hög härlig tårta med chokladbotten fylld med vildhallonmousse och chokladganache. Dekorerad med chokladgrädde och chokladmousse.

Utseendet kan variera.

450 kr

Citronmarängpaj

10 bitar

En syrlig citronmaräng paj men citroncurd och italiensk maräng.

400 kr

Kladdkaketårta

12 bitar

En härlig chokladtårta med en hög kladdkekebotten toppad med chokladtryffel och dekoration enligt högtid

400 kr

Gräddtårta

10-12 bitar

Lusa bottnar fyllda med hallonsylt, hallonmousse och vaniljkräm.

550 kr

Svensk Schwarzwaldtårta

10 bitar

Hasselnötsbottnar penslade med choklad, grädde och dekorerad med choklad samt ros. Naturligt glutenfri men med spår av gluten.

500 kr

Chokladtårta

10-12 bitar

Chokladbotten, hallonmousse, lite citroncurd, ganache . Dekorerad med chokladgrädde.

600 kr

Specialdesignat

8-30 bitar

Vi jobbar inte med figurtårtor och sockerpasta men gör en del specialdesignade tårtor se bild. Detta exempel är en studenttårta i våningar (2 tårtor) 25 bitars. Pris för denna 1600 kr

från 60 kr per bit


JUST NU STÄNGT UNDER CORONA

Vid Kalixälvens strandkant, i direkt anslutning till Kalix centrum, ligger Strandängsbadets röda träbyggnad, ritat av arkitekten Josifina Nordmark. Ett utomhusbad som på vintern bäddas in i härlig snö och bjuder in till många mysiga stunder med en kopp choklad i händerna på Arctic Treast lilla chokladcafé. Här är den frusna älven ständigt är närvarande och norrsken kan vid klara kvällar strössla chokladkoppen med extra krydda.

Den långsmala byggnaden vätter mot Kalixälven och skyddar mot de kalla vindarna från norr. Inomhus framför den lilla elbrasan kan du avnjuta både lokala handgjorda bakverk och praliner med norrländska smaker.

Här ordnas det det också temakvällar såsom:

  • Stickcafé
  • Författarkvällar
  • Chokladprovning
  • Pralinshower
  • Privata/ Företags tillställningar

Välkomna till det lilla mysiga chokladcaféet på Strandängarna i vinter. Öppettider presenteras på facebooksidan.